lunes, 23 de junio de 2014

Dret a decidir. Realment, què volem decidir?


Els polítics i agents socials s’omplen la boca de paraules que, si ens aturem a analitzar-les, en algunes ocasions es poden trobar buides de contingut en funció del grau de compromís que establim amb elles.

Definirem aquestes dues paraules que avui en dia es troben en un lloc principal en l’agenda de la política i de la societat catalana.

Segons l’ Institut d’Estudis Catalans, dret es defineix com “la facultat d’exigir allò que ens és degut, de fer allò que la llei no defèn, de tenir, exigir, usar, etc., allò que la llei o l’autoritat estableix a favor nostre o ens és permès per qui pot”.

També i segons la mateixa font abans consultada, decidir es defineix com “portar a una conclusió definitiva, portar a un resultat definitiu, portar a prendre el partit definitiu de fer quelcom o prendre el partit definitiu de fer quelcom”.

Això vol dir o es pot interpretar que volem tenir la facultat d’exigir allò que ens és degut i portar-lo a una conclusió definitiva.

Ells, què volen decidir?

Analitzeu la informació que corre per les xarxes socials i els mitjans de difusió i veureu que quan parlen del dret a decidir, no volen dir allò que diuen o allò que la definició pròpiament dita vol dir. I analitzeu què volen dir quan diuen que volen decidir. Us adonareu que realment, no volen decidir o volen decidir a mitges.

Llavors, nosaltres què volem decidir?


VOLEM DECIDIR-HO TOT

No hay comentarios:

Publicar un comentario