viernes, 12 de diciembre de 2014

La llei de seguretat ciutadana

El Congrés dels Diputats amb els vots del Partit Popular acaba d’aprovar la controvertida Llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com la Llei Mordassa. Aquest és el primer tràmit per a l’aprovació definitiva, ja que el següent pas és la seva aprovació al Senat.

Aquesta llei implica un salt endarrere molt pronunciat amb la pèrdua de molts drets reconeguts que ara es limitaran molt considerablement. Entre aquestes retallades de drets, podem enumerar unes quantes: la ocupació d’entitats bancàries per tal d’intentar resoldre un acord pactat per evitar desnonament es convertirà en el delicte, fotografiar i/o difondre imatges de com els cossos de seguretat estan utilitzant els seus mitjans de repressió sobre la població també serà un delicte, habiliten el retorn dels migrants en calent sense respectar els més mínims drets fonamentals, limitacions dels drets de reunió i manifestació... podríem continuar enumerant més limitacions i atemptats contra les llibertats públiques dels ciutadans que proposa aquesta llei, però amb aquests exemples tenim suficient per fer-nos una idea de l'abast d'aquesta llei.



Què pretén aquesta llei? L’objectiu d’aquesta llei és criminalitzar la dissidència i l’oposició a qualsevol actuació que impliqui el més mínim qüestionament de l’ordre establert. I també pretén, com altres lleis aprovades en èpoques anteriors, la criminalització de la pobresa que el propi sistema capitalista genera i està accentuant.  

Per aquest i molts altres motius, diem no a llei mordassa. No criminalitzem la pobresa. No volem més repressió i si volem respostes i actuacions per eliminar les injustícies que cauen sobre les classes populars que estan sotmeses per aquest injust i depravat sistema econòmic, generador d’aquestes injustícies. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario